El teu blog de Linux en català

[Mozilla] FirefoxOS es descontinua

Farà gairebé 1 any anunciàvem que el FirefoxOS arribava als televisors Panasonic. Hui, però, anunciem una cosa ben contrària: Mozilla descontinua el FirefoxOS.

Així ho han dit a Mozlando i en s’ha confirmat oficialment per Ari Jaaksi, un dels responsables principals del FirefoxOS. Estes són les seues paraules:

Estem orgullosos dels beneficis que el Firefox OS ha aportat a la plataforma Web i continuarem experimentant amb l’experiència d’usuari a través de dispositius interconnectats. Construïrem tot el que fem com a projecte de programari lliure genuí, enfocat primer a l’experiència d’usuari i construirem eines per permetre créixer estos ecosistemes.

El Firefox OS ha estat una prova de la flexibilitat del Web, escalant des de telèfons mòbils fins a televisors HD. Tot i així, no hem estat capaços de donar la millor experiència d’usuari possible i deixarem d’oferir el Firefox OS als smartphones a través de proveïdors.

Ben prompte compartirem més sobre el que estem fent i sobre nous experiments entre dispositius interconnectats.

Pareix que no és bona època pels sistemes lliures alternatius a Android i iOS per mòbils, ja fa un temps que vam saber que el futur de Tizen estava en l’aire.

    • Dimas on 9 de desembre de 2015 at 08:53

    Reply

    Jo el que havia llegit és que no continuarien creant telèfons mòbils però que això no afectava a la plataforma (FirefoxOS). Esperem que sigui així…

    • Fumi on 9 de desembre de 2015 at 09:28

    Reply

    La veritatés que Tizen està en bona forma! Samsung l’empra com a sistema operatiu de tot el que fa (tret dels telèfons) i de moment la resposta sembla ser molt bona!

    • Aleix on 9 de desembre de 2015 at 12:05

    Reply

    D’altra banda és un projecte que ningú necessitava, artificialment finançat per Telefónica amb l’esperança de dur plans de dades a països on no en tenen.

    Si voleu sistemes lliures, hi ha sistemes lliures.

      • manel on 11 de desembre de 2015 at 10:58

      Reply

      Quins sistemes lliures hi ha? Ubuntu? Android? tots dos fan més por que una pedregada. Tizen és potser l’unic però també està molt lligat a Samsung… Jo diria que ens aproximem a zero en quant a sistema lliure per a mòbils.
      Ja veurem…

    • Alfred on 17 de desembre de 2015 at 12:26

    Reply

    Jo havia provat FIREFOX OS i estava bé, de fet només vaig canviar perquè el telèfon va morir (era massa limitat) però trobo que és un bon sistema. Llàstima que a banda de la gent de firefox ningú més ho creiés. Ara m’he passat a ubuntu phone. Tenint en compte que jo el telèfon només el faig anar pels sms, les trucades i fer alguna foto, no està malament, però era millor FFOS

Deixa un comentari

Your email address will not be published.