El teu blog de Linux en català

GNOME Documents

Ara fa ja un temps que s’han començat a sentir rumors sobre la desaparició dels gestors de fitxers clàssics com el Nautilus. La idea és que l’usuari no ha de necessitar accedir a carpetes diferents creades aleatòriament per veure els seus fitxers, sinó que ara tot s’organitzarà pel tipus de document del qual es parla.

Mentre que KDE no sembla avançar en eixe sentit, tant el Gnome-Shell com l’Unity ja estan començant a implementar navegació per tipus de fitxers i no per carpetes pròpiament dites. Unity sembla més avançat en aquest aspecte.

Aquí és on entra GNOME Documents, un programa que té com a finalitat presentar d’una forma diferent tots els documents del nostre ordinador. Considereu-ho com si fora una altra manera de veure la carpeta «Documents».

L’aplicació fa servir les darreres tecnologies del GNOME3: està escrit en javascript gràcies al GObject Introspection, fa servir Tracker per llegir i emmagatzemar informació sobre els documents al sistema, s’integra amb els comptes en línia del GNOME i també pot integrar-se amb Google Docs gràcies a libgdata.

L’aplicació està encara en desenvolupament, però ja s’ha implementat la cerca, els tipus de vista de llista i graella, adreces d’interès i categories compartides, previsualització de documents i la possibilitat d’obrir directament en navegador per als documents de Google.

Tot i així, encara queda molt per desenvolupar. Seguirem de prop aquesta aplicació.

  • Ecron on 30 d'agost de 2011 at 09:47

  Reply

  És a dir que en compte de vore els documents organitzats per carpetes, vorem de colp tots els .odt, els .mp3 o els .avi? No acabe d’entendre el concepte… Pasar de tindre els elements organitzats per temàtica (Música, Imatges, etc.) a tindrelos no se com… Tot serà vore com es mostra el resultat final… 🙂

  😉

   • Pau on 30 d'agost de 2011 at 10:49
   • Author

   Reply

   En realitat, això és una cosa molt temprana d’una cosa que no estarà realment normalitzada fins d’aquí uns anys. Jo sóc dels que els agrada el navegador de fitxers. Però el canvi podria ser el mateix que el canvi de terminal a navegador per fitxers, tot i que conceptualment és diferent.

   • oriolsbd on 30 d'agost de 2011 at 18:17

   Reply

   De moment, jo tampoc no ho veig massa clar.

  • spiegel on 31 d'agost de 2011 at 09:33

  Reply

  Es tracta suposo d’implementar amb condicions la idea de les etiquetes no?,
  si no bàsicament sembla un buscador amb tot indexat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.