El teu blog de Linux en català

Interessant curt, fet amb Ubuntu

Amb aquest tràiler de presentació, queda clar que aquest curt, té molta feina a nivell tècnic, ja que ha estat gravat amb la tècnica de green screen o fons verd i això implica que s’ha fet una feinada de post-producció, i aquesta és una de les àrees més fluixes del programari lliure a Linux (tot i que existeixen opcions privatives com Fusion, o Smoke).

Així doncs, al titular,  no ens referíem a l’originalitat del guió, o a l’habilitat dels actors (tot i que pot ser que ambdues siguin excepcionals) sinó a que mitjançant només programari lliure, es poden aconseguir resultats realment professionals, i així, programes lliures com Blender, cada vegada guanyen més prestigi en el sector audiovisual.

Aquest no és el primer curt en emprar programari lliure per a la post-producció. De fet fa poc vam conèixer Snowblind, una wreckamovie (o pel·lícula col·laborativa) que també era enregistrada al 100% amb un fons verd, i on van col·laborar alguns artistes que van emprar Blender per a crear partícules i alguns efectes.

Per si algú volgués emprar Blender per a post-producció de vídeo, li interessarà saber que el compositor, és a dir, el mòdul dedicat a efectes, utilitzarà en breu la tecnologia OpenCL i amb una tarja gràfica de gama mitja, s’aconseguiran resultats 20 cops més ràpids que renderitzant amb un i7 920. Ah, i aquells a qui  veient el tràiler, els vinguin ganes de provar a fer una pantalla verda amb Blender, us recomano que llegiu l’article dedicat al tema, a la Blender Magazine Italia número 9.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.