El teu blog de Linux en català

Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) Alpha 1

Quan fa poc més d’un mes que  que va sortir la versió definitiva d’Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx), el desenvolupament d’aquesta distribució segueix endavant. A Canonical ja estan treballant de ple en la nova versió, que té prevista la seva sortida el 10 d’octubre del 2.010. Avui precisament ha sortit la primera versió Alpha de la nova versió Ubuntu 10.10, amb codi clau Maverick Meerkat.

Normalment, Ubuntu treu les seves versions definitives a finals de mes (en abril les versions x.04, i en octubre les x.10). Però, en aquest cas, han volgut fer una excepció, per tal que Maverick Meerkat vegi a la llum el 10-10-10. Esperem que la versió final no es vegi afectada per aquestes dues setmanes menys de desenvolupament que tindrà.

A Alliberats.cat ja hem parlat d’algunes novetats que portarà, com els indicadors de finestra, o l’entorn Unity per a Ubuntu Netbook Edition. A més, una novetat que he trobat molt interessant és que el Centre de programari tindrà una pestanya amb l’historial de paquets instal·lats/actualitzats. Això ja ho teníem fins ara amb Synaptic, però el millor és que es podrà interactuar amb aquesta pestanya per tirar enrere les modificacions de l’historial.

Si voleu provar aquesta primera Alpha d’Ubuntu 10.04 Lucid Lynx, us deixo els enllaços dels seus diferents colors:

Ubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/releases/maverick/alpha-1/

Kubuntu i UNR: http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/maverick/alpha-1/

Xubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/maverick/alpha-1/

Ubuntu per ARM: http://cdimage.ubuntu.com/ports/releases/maverick/alpha-1/

UbuntuStudio: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/maverick/alpha-1/

Ubuntu per UEC i EC2: http://uec-images.ubuntu.com/releases/maverick/alpha-1/

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Alpha i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves, i precisament la primera, de manera que segurament distarà molt de ser estable. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.

2 comments

    • Joan on 5 de juny de 2010 at 15:51

    Reply

    Recomença el cicle!!!

    • guillem on 15 de juny de 2010 at 12:43

    Reply

    Sí!! Espero que l’Ubuntu segueixi evolucionant com ho està fent, millorant molt l’aspecte gràfic i els detalls que fan que t’enamori el sistema operatiu.

    Si segueixen en aquest pas l’hegemonia del Mac OS X com a sistema bonic tindrà els dies comptats!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.