El teu blog de Linux en català

Programari lliure i administració pública (catalana)

Aprofitant el post que va publicar en Pau, volia esmentar que el passat dijous 6, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació  (per aquells qui no ho coneguin, és el departament d’informàtica i telecomunicacions de la Generalitat) amb la col·laboració de la Fundació Politècnica de Catalunya i UPCNet, van començar a impartir per als seus treballadors de perfil tecnològic, el pla de formació «L’aposta del programari lliure».

Aquest pla consisteix en una sèrie de cursos que miraran de cobrir les necessitats dels més de 200 treballadors d’aquest departament. Els títols dels cursos són:

  • A1. Solucions tecnològiques en programari lliure
  • A2. Desenvolupament en programari lliure
  • A3. Lideratge de projectes de programari lliure
  • B1. Especialista en legislació i programari lliure

El que resulta més interessant és que un cop finalitzats els cursos el material d’aquests serà alliberat amb llicència Creative Commons, i suposo que es podran descarregar lliurement. Personalment trobo que és un bon principi, fer que els especialistes en informàtica coneguin eines lliures, ja que aquests són els que acaben definint l’estructura informàtica per a la resta d’usuaris.

Per tal de reforçar la implantació, des del CTTI volen enllestir la Linkat 4.0 per tal que sigui el sistema operatiu de les estacions de treball, i també engegar el «Centre de Suport de programari lliure», per tal de coordinar la introducció del programari lliure dins l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat.

Sincerament, espero que tot plegat no acabi en un munt de bones intencions, i que prenem exemple d’altres països que es prenen seriosament el programari lliure,  ja que cada vegada són més els qui ho fan.

2 comments

    • Slarti on 10 de maig de 2010 at 21:40

    Reply

    Això no serveix de res si després vas a l’admi, Generalitat o local, i et trobes que el teu document no el llegeixen perquè no tenen ni el OO, ja que tot va amb el sistema operatiu del jurasic XP i l’office, aquest sí a l’ultima versió, que ves a saber quan milions ha costat, tot només per fer instàncies administratives.

    Al final vas per la vida amb els documents en dos formats, OO i pdf. Que no el tens en format word? No, doni’m 150 euros per pagar la llicencia i li porto en dos quarts senyora…

    • xavifumi on 11 de maig de 2010 at 08:51

    Reply

    Slarti, estic plenament d’acord! és nefast que tot hagi de passar pel tub de M$oft (o de qualsevol altre patentador compulsiu), existint formats lliures, com fan per exemple a Munich, on el format oficial és l’ODF…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.