El teu blog de Linux en català

L'estat de Google Chrome per a GNU/Linux

Des que es va alliberar la versió per a Windows de Google Chrome, no hem sabut molt (per no dir res) del desenvolupament de la versió nativa de Chrome per a GNU/Linux.

Mitjançant wine, vam poder instal·lar-lo als nostres escriptoris, però tots estem d’acord sobre el fet que un Google Chrome natiu seria el millor. A Vivalinux han parlat al respecte.

Resulta que un programador aficionat que està tractant de crear el seu propi fork del navegador a partir de les fonts que es van alliberar fa poc, explica amb què s’ha trobat fins ara.

Primer que res, la versió original de Chrome fou programada per a Windows amb Visual Studio i fins i tot es poden trobar evidències de C# al codi font. Segon, i tot i que el Webkit en el qual està basat Chrome és multiplataforma, un Chrome natiu per a GNU/Linux encara és lluny perquè queden massa coses per implementar com fonts, connectors i ginys.

El seu pronòstic més optimista per a una versió Beta de Chrome per a GNU/Linux podria estar preparada per a l’any que ve, poc probable que siga abans de cap d’any.

Per altra banda, comenta que la versió nativa per a Mac OSX podria veure la llum abans que la de GNU/Linux ja que aquesta versió podria fer servir el codi Webkit que ja fa servir OSX per al seu propi navegador, Safari.

En definitiva, Firefox continua sent la millor solució, i molt ha de millorar Chrome per superar-lo.

3 comments

    • KuBe on 4 de novembre de 2008 at 20:58

    Reply

    jo vaig estar provant el chrome a un windows.
    Una de les coses que comentaven era la seva velocitat, però a mi el firefox de GNU/Linux em va més ràpid, i el firefox amb tracemonkey a windows tmb va més ràpid.

    Per mi actualment firefox és insubstituïble perquè tinc dependència de moltes extensions sense les quals no puc anar bé. Però m’hagués agradat que google hagués fet chrome multiplataforma des d’un primer moment.

    • quiron on 4 de novembre de 2008 at 23:20

    Reply

    Bones,

    no tinc el tema ni molt clar, ni molt fresc, però realment chrome ha de millorar molt en general, començant per les condicions que s’han d’accpetar per usar-l’ho no? o es que en el mon del PL tampoc ens llegim el que acceptem?

    salut i llibertat (!=rendiment)!!

    • LitusMayol on 6 de novembre de 2008 at 09:02

    Reply

    Per mi chrome no està malament.

    Però jo tinc el Firefox massa “tunning” com per canviar-lo. De totes maneres he de dir que “les pàgines més visitades” del Chrome és un autèntic puntàs.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.