El teu blog de Linux en català

Un parell de temes obscurs

Aquelles persones que passen passen moltes hores davant de l’ordinador haurien de comprovar com d’agradable és treballar amb temes obscurs (si és que no ho han fet ja).

Existeix un bon nombre de temes obscurs, alguns enfosqueixen gairebé tot (fins i tot el blanc de fons dels documents de l’OpenOffice.org) i d’altres es limiten al costat de les finestres i els fons dels panells.

Hui parlarem de dos temes concretament. ‘Nem per feina:

Clearglow

El Clearglow, combinat amb les icones Eikon o amb GNOME-Colors, i amb el fons d’Ubuntu Intrepid Ibex (o aquest altre). És el que he fet servir darrerament i, la veritat, és molt agradable. A més, el negre s’ajusta bé. El menú de la barra de dalt és estret perquè, per una part, he llevat el llistat de finestres i per altra he desmarcat l’opció “Expandeix” a les opcions del panell.

Per altra banda, ahir vaig llegir a UbuntuLife un article que parla d’un nou projecte d’enfosquir l’escriptori del GNOME. Bàsicament és una gent que ha creat un mètode per enfosquir l’escriptori tot ficant efectes xulos i deixant-ho tot amb molt bon aspecte. Es tracta del projecte LUX.

LUX és un tema GTK que encara cal ser millorat. Tot i així, si el descarregueu i l’instal·leu, podreu opinar per vosaltres mateixos (només cal descarregar el tar.gz i després instal·lar-lo des de Sistema > Preferències > Aparença > Instal·la). El punt interessant és que expliquen una manera de afegir transparències als menús de totes les aplicacions, donant un aspecte molt modern a tot.

Per afegir les transparències, cal instal·lar el paquet ccsm (compizconfig-settings-manager a ubuntu), anar al menú de configuració a Sistema > Preferències > Configuració Avançada dels Efectes d’escriptori. Allà aneu a “General” i a la pestanya Opacitie Settings (fixeu-vos que està a la dreta del tot i no es veu directament.

Allà dins feu clic a “Nou”, s’obrirà un diàleg. Copieu el següent:
Menu | PopupMenu | DropdownMenu

I li doneu un valor de 80. I ja està. Ja podreu gaudir de les transparències als menús. Podeu variar el valor de la transparència segons el vostre gust (tot i que jo ho he estat provant i sembla que 80 és el millor valor).

1 comment

    • aniol on 24 de setembre de 2008 at 09:54

    Reply

    Crec que en el Ubuntu-Tweaks en la última versió es podia activar les transparències als menús també.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.